Editörden

Ferah Burgul Adıgüzel

Öz


Editörden

2006 yılından bu yana Çağdaş Drama Derneği tarafından düzenli olarak çıkarılan Yaratıcı Drama Dergisi’nin 11. cilt 1. sayısı ile sizlerle buluşmanın sevincini yaşıyoruz. On yıldır eğitim, eğitim bilimleri, sanat eğitimi ve tiyatroda yaratıcı drama alanında çalışan bilim insanları, eğitimciler ve öğretmenlerin buluştuğu akademik bir platform oluşturmayı hedefleyen dergimiz, yaratıcı drama alanında ülkemizde ilk ve tek akademik yayın olma özelliğini sürdürerek gelişmektedir.

Günümüzde hızla değişen teknoloji, gündelik yaşamın yanı sıra akademik dünyayı da etkilemiş ve bilgiye istenen her an, her yerden ve en kısa sürede ulaşmak önemli bir ölçüt haline gelmiştir. Bu nedenle ulusal ve uluslararası alanda her an ulaşılabilir olmak ve yaratıcı drama alanındaki nitelikli çalışmaları tüm dünya ile paylaşabilmek amacıyla Yaratıcı Drama Dergisi’nin aynı zamanda online bir akademik dergi olarak da (www.yader.org) yayın hayatına devam etmesine karar verilmiştir. Bu amaçla Yaratıcı Drama Dergisi’nin resmi web adresi www.yader.org olarak belirlenmiş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nden E-ISSN numarası (2459-167X) alınmış ve dergimiz uluslararası bir dergi olarak tescil edilmiştir. Alanla ilgilenen okuyucuların rahatlıkla ulaşabilmeleri amacıyla dergimizin tüm geçmiş sayıları dergi arşivimize kaydedilmiş ve tüm makalelerimiz için DOI numaraları alınarak yayınlarımız tüm okuyucularımıza açık erişimle sunulmuştur.

Yayımlandığı ilk günden bu yana bilimsel ve etik kurallara titizlikle uymaya çalışan dergimizin bu sayısında; Özge Aydın ve Necdet Aykaç’ın Yaratıcı Drama Yöntemi ile Verilen Eğitimin Okul Öncesi Öğrencilerinin Çevre Farkındalığına Etkisi, İnanç Eti ve Yaşare Aktaş Arnas’ın Hikâye Temelli Yaratıcı Drama Etkinliklerinin Dört Yaş Grubu Çocukların İfade Edici Dil Gelişimine Etkisi, Zeki Özen, İhsan Metinnam, Serkan Keleşoğlu ve O. Nejat Akfırat’ın Kadın Eğitmenlerin Gözünden Çağdaş Drama Derneği ve Kadın Sorunu, Rezzan Gündoğdu ve Ömer Adıgüzel’in Stres ve Yaratıcı Drama (Üniversite Öğrencileri ile Yapılan Bir  Çalışma), Melek Yıldırım ve Tolga Erdoğan’ın Yaratıcı Drama Yönteminin İlkokul İkinci Sınıf Öğrencilerinin Türkçe Dersine İlişkin Tutumlarına Etkisi, Barış Sarısoy ve Şeyda Orhan’ın İlkokul 4. Sınıf Öğrencilerinin Amaç Belirleme Becerilerinin Geliştirilmesi için Yaratıcı Drama Yönteminin Kullanılması, Şerife Demircioğlu ve Oylum Akkuş İspir’in İngilizce Sözcük Gruplarının Öğretilmesinde Yaratıcı Drama Yönteminin Etkisi adlı makalelerini okuyacaksınız.

Dergimizin 11. cilt 1. sayısını da alan yazın açısından değerlendireceğinizi umuyor ve yayınlarımızı takip etmenizi diliyoruz. Yazarlarımıza, titizlikle değerlendirme yapan hakemlerimize ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyor, sizlerin de çabamıza ortak olmanızı bekliyoruz. Yaratıcı drama alanına katkı sağlamak amacıyla yapılacak yeni araştırma ve projelerin yer alacağı Aralık 2016 sayısında buluşmak üzere...

 


Anahtar Kelimeler


Yaratıcı Drama Dergisi,

Tam Metin: PDF

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Creative Commons Lisansı
TUDEB is licensed under a Creative Commons License.

Copyright © 2016

Yaratıcı Drama Dergisi

Tüm Hakları Saklıdır