Editörden

Ferah Burgul Adıgüzel

Öz


Çağdaş Drama Derneği tarafından yılda iki kez çıkarılan Yaratıcı Drama Dergisi’nin 11. cilt 2. sayısı ile sizlerle buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Yaratıcı drama alanında -gerek disiplin olarak gerekse eğitim ve öğretimde bir yöntem olarak- pek çok araştırma yapılmakta, yeni projeler geliştirilmekte ve özgün makaleler yazılmakta. Özellikle sosyal bilimler alanında yer alan akademik dergilerin çoğunda yaratıcı drama odaklı çalışmaları okumaktan mutluyuz. Bu durum yaratıcı drama alanının hem disiplinlerarası bir özelliği olduğunu hem de son derece dinamik ve üretken bir yapıya sahip olduğunu göstermektedir. Bu nedenle akademik bir alanın sürekliliği nitelikli üretimlerle doğrudan ilgilidir.

Yaratıcı drama alanında Türkiye’de tek olan Yaratıcı Drama Dergisi’nin  en önemli işlevi, alanda yapılan tüm akademik üretimlerin  bir tür buluşma ve tartışma ortamı olmasıdır. Daha öncekilerde olduğu gibi bu yeni sayısında da yaratıcı drama alanına ilişkin yapılmış önemli çalışmaları okumak mümkün.

Dergimizin bu sayısında; İhsan Metinnam ile Ömer Adıgüzel’in “Bireyin Bireyselliği” Odağında Brıan Way’in Drama Anlayışının İncelenmesi, Necdet Aykaç, Hilal Bilgin ve Gözde Bacakoğlu’nun Kelime İlişkilendirme Yoluyla Öğrencilerin Drama ile İlgili Kavramlara İlişkin Bilişsel Yapılarının İncelenmesi, Sayime Arıkız ve Nami Eren Beştepe’nin Tasarım Sürecinde Yaratıcılık Teknoloji ve Tasarım Dersinin Yaratıcı Drama Yöntemiyle İşlenmesi,Özge Metinnam ve Tolga Erdoğan’ın İlkokul Öğrencilerinin Sözvarlığını Geliştirmede Yaratıcı Drama Yönteminin Etkisi, Beril Zekiye Ovayurt ve Fatma Önalan Akfırat’ın Zihinsel Yetersizliği Olan Genç Bireylerde Atılganlık Becerilerinin Yaratıcı Drama Yöntemi ile Geliştirilmesi, Şahin İdin’in Maddenin Yapısı ve Özellikleri Ünitesinde Yaratıcı Drama Yönteminin Kullanılması Üzerine Bir Uygulama Çalışması ve Öğrenci Görüşleri adlı makalelerini okuyacaksınız.

Dergimizin 11. cilt 2. sayısını da alan yazın açısından değerlendireceğinizi umuyor ve yayınlarımızı takip etmenizi diliyoruz. Yazarlarımıza, titizlikle değerlendirme yapan hakemlerimize ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyor, sizlerin de çabamıza ortak olmanızı bekliyoruz. Yaratıcı drama alanına katkı sağlamak amacıyla yapılacak yeni araştırma ve projelerin yer alacağı 2017 yılının ilk sayısında buluşmak üzere...

Dr. Ferah Burgul Adıgüzel


Tam Metin: PDF

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Creative Commons Lisansı
TUDEB is licensed under a Creative Commons License.

Copyright © 2016

Yaratıcı Drama Dergisi

Tüm Hakları Saklıdır