Editörden 15(1)

Ferah Burgul Adıgüzel

Öz


Yaratıcı Drama Dergisi’nin 15. Cilt 1. sayısında birbirinden değerli ve zengin çalışmalarla yine sizlerleyiz. Dergimizin bu sayısında da yaratıcı drama alanında yapılan farklı disiplinlerden ulusal çalışmalara yer veriyoruz.

Dergimizin bu sayısında; Çilem Öztürk ve Özgen Korkmaz’ın Teknoloji Destekli Yaratıcı Drama Etkinliklerinin Öğrencilerin Sosyal Bilgiler Dersine Dönük Tutumlarına ve Problem Çözme Becerilerine Etkisi, Derya Atalan Ergin, Naime Eren ve Cemre Tatlı’nın Yetişkinlerde Öznel İyi Oluş Düzeyini Artırmaya Yönelik Hazırlanan Yaratıcı Drama Temelli Eğitim Programının Etkililiğinin Sınanması, Perihan Korkut’un Drama Ders Planı Rubriği’nin Öğrencilerin Görüşleri ve Yaşantıları Doğrultusunda Güncelleştirilmesi ve Eğitsel Değerinin Araştırılması, Pınar Özdemir Şimşek ve Fatma Zehra Karataş’ın Fen Eğitiminde Yaratıcı Drama Yönteminin Başarıya Etkisi: Meta-Analiz Çalışması, Sehran Dilmaç ve Oğuz Dilmaç’ın Görsel Sanatlar Dersinde Yaratıcı Drama Yönteminin Öğrencilerin Eleştirel Düşünme Becerilerine Etkisi, Hakan Sezerel’in Kampüs Rehberliği ve Yaratıcı Drama, Hülya Akdemir’in Yaratıcı Drama Yönteminin Öğretmen Adaylarının Öğretmenlik Mesleğine Yönelik Tutum ve Mesleki Benlik Saygı Düzeylerine Etkisi, Şükran Peker ve Ömer Adıgüzel’in Yaratıcı Drama Tekniklerinden Özel Mülkiyet Tekniğinin Yaratıcı Yazma Yaklaşımı ile Karşılaştırılması, Kibar Evren Bolat Aydoğan’ın Bir Çocuk Edebiyatı Türü Olarak Çocuk Sanat Kitapları Nasıl Değerlendirilmeli? Biçim ve İçerik Bağlamında Bir İnceleme Örneği ile Özgür Ulubey ve Simge Yılmaz’ın Yaratıcı Drama Yönteminin HIV/AIDS’e İlişkin Farkındalığa Etkisi adlı çalışmalarına yer verilmiştir.

Dergimizin bu sayısını da yaratıcı drama alanında yapılan yeni çalışmalar açısından değerlendirerek alanımızın ve bireysel olarak eğitmenlik boyutumuzun farklı alanlarla etkileşimi açısından yayınlarımızı takip etmenizi diliyoruz. Bu sayımızı çalışmalarıyla destekleyen yazarlarımıza ve makaleleri titizlikle değerlendiren hakemlerimize çok teşekkür ediyor, sizlerin de çabamıza ortak olmanızı bekliyoruz. Yaratıcı drama alanına katkı sağlamak amacıyla yapılacak yeni araştırma ve projelerin yer alacağı 2020 yılının ikinci sayısında buluşmak dileğiyle...

Dr. Ferah Burgul Adıgüzel Editör



Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Creative Commons Lisansı
TUDEB is licensed under a Creative Commons License.

Copyright © 2016

Yaratıcı Drama Dergisi

Tüm Hakları Saklıdır